FAQ

Iedereen kan via de website www.eurodebon.be een bon van 5, 10, 20 of 50 € aankopen en deze gebruiken bij alle aangesloten handelaars in Rode. Je kan de bon ook als geschenk aankopen voor iemand anders: zo kan die de bon gebruiken bij eender welke handelaar die de Eurodebon aanvaardt.

De Eurodebon kan je hier online aankopen. Nadat je jouw bon online betaald hebt, wordt jouw persoonlijke Eurodebon onmiddellijk verstuurd naar het e-mailadres dat je opgegeven hebt. Bewaar de e-mail met de bijlage goed. Bij de handelaar toon je jouw Eurodebon op jouw telefoon (of op papier als je dat liever hebt). De handelaar scant de QR-code op jouw bon en je aankoop is betaald!

De Eurodebon heeft een geldigheidsduur van 1 jaar. De vervaldatum staat vermeld op de bon.

Vervallen bonnen kunnen niet worden omgeruild of verlengd worden en evenmin worden aanvaard door de aangesloten ondernemers. In extreme gevallen (pandemieën, rampen) kan de geldigheid van de Eurodebonnen door de gemeente verlengd worden.

Ja, je hoeft de waarde van jouw Eurodebon niet in één keer uit te geven. Je kan dus een aankoop van bijvoorbeeld € 5 betalen met jouw Eurodebon. Dit bedrag wordt afgetrokken van de waarde van jouw bon. Wanneer de volgende handelaar de QR-code op jouw bon scant, zal de waarde van jouw Eurodebon verminderd zijn met € 5.

Zo kan je verschillende handelaars steunen!

Om te kunnen deelnemen, moet je als handelaar aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • als zelfstandige ondernemer of als onderneming ingeschreven zijn in de Kruispuntbank voor Ondernemingen, vrije beroepen kunnen niet deelnemen aan deze actie;
  • als zelfstandige ondernemer of als onderneming haar vestiging hebben op het grondgebied van de gemeente Sint-Genesius-Rode.

Ook supermarkten en handelaars die enkel online verkopen kunnen voortaan de Eurodebon aanvaarden. Voor onlineaankopen moeten de aangesloten handelaars via hun webshop zelf een mogelijkheid aanbieden om de Eurodebon te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld via het genereren van een kortingscode die de handelaar aanmaakt en de klant kan gebruiken bij de aankoop.